Thursday, 9 June 2016

Filled Under:

RESEPI MANISAN BISKUT & KRIM OREO


Bahan:

(**)3 cawan coklat putih
(**)20 keping biskut sandwich OREO (dihancur)
(**)7 oz marsmallow fluff (jika sukar nak cari di pasaraya, anda boleh bakar marsmallow putih biasa sehingga cair dan likat)
(**)14 oz susu pekat
(**)1 camca teh ekstrak vanila

Arahan:

(**)Cairkan coklat bersama susu dan krim marshmallow di atas api serdehana rendah.
(**)Terus mengaul sehingga campuran halus. Jangan lupa masukkan ekstrak vanila sekali!
(**)Tuangkan OREO hancur ke dalam campuran marshmallow itu tadi.
(**)Tuang campuran yang telah siap di atas dulang pemuk zbakar atau apa sahaja loyang besi pilihan anda.
(**)Sejukkan di dalam peti sejuk sehingga ia mengeras selama 3 jam.
(**)Potong kepada bentuk yang mudah digigit. Jika ada lebih, teruskan menyimpan ia di dalam perti sejuk agar tekstur manisan ini tidak rosak.




0 comments:

Post a Comment