Thursday, 9 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
RESEPI MANISAN BISKUT & KRIM OREO
Posted By:
Unknown
on 15:22
Bahan:
(**)3 cawan coklat putih
(**)20 keping biskut sandwich OREO (dihancur)
(**)7 oz marsmallow fluff (jika sukar nak cari di pasaraya, anda boleh bakar marsmallow putih biasa sehingga cair dan likat)
(**)14 oz susu pekat
(**)1 camca teh ekstrak vanila
Arahan:
(**)Cairkan coklat bersama susu dan krim marshmallow di atas api serdehana rendah.
(**)Terus mengaul sehingga campuran halus. Jangan lupa masukkan ekstrak vanila sekali!
(**)Tuangkan OREO hancur ke dalam campuran marshmallow itu tadi.
(**)Tuang campuran yang telah siap di atas dulang pemuk zbakar atau apa sahaja loyang besi pilihan anda.
(**)Sejukkan di dalam peti sejuk sehingga ia mengeras selama 3 jam.
(**)Potong kepada bentuk yang mudah digigit. Jika ada lebih, teruskan menyimpan ia di dalam perti sejuk agar tekstur manisan ini tidak rosak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment