Sunday, 19 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Masak Lemak Ketam Telur
Posted By:
Unknown
on 13:13
Bahan-bahan:
(**)4 ekor ketam (dibuang kulit keras dan dipotong dua)
(**)3 sudu cili kisar
(**)7 ulas bawang merah dikisar
(**)2 ulas bawang putih dikisar
(**)2 sm halia dikisar
(**)3 batang serai dititik
(**)2 biji telur
(**)2 cawan santan
(**)potongan nenas
(**)garam
(**)asam keping
(**)sedikit gula
(**)sedikit minyak untuk menumis
Cara memasak:
(**)Kisar cili, bawang putih, bawang merah dan halia tumiskan sehingga bangkit baunya.
(**)Masukkan secawan air, serai, asam keping dan biar mendidih.
(**)Seterusnya masukkan ketam, santan, gula dan garam secukup rasa.
(**)Bila sudah sebati, masukkan nenas dan akhir sekali telur yang dah dipukul dan acau supaya telur tidak berketul.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment