Sunday, 19 June 2016

Filled Under:

Agar-Agar Laici


Bahan-bahan:

(**)1 paket agar-agar kering

(**)1 1/2 cawan gula

(**)5 cawan air

(**)2 helai daun pandan

(**)1 tin susu cair

(**)1 tin laici

Cara Penyediaan:

(**)Basuh dan rendam agar-agar lebih kurang 1/2 jam.

(**)Tapis dan masukkan agar-agar ke dalam periuk bersama air, gula dan daun pandan. Masak hingga agar-agar larut.

(**)Masukkan susu cair dan air laici ke dalam larutan agar-agar. Kacau seketika sehingga mendidih.

(**)Carikkan isi laici dan tabur di dalam loyang.

(**)Tuang adunan agar-agar ke dalam loyang, sejukkan seketika dan masukkan ke dalam peti sejuk.

(**)Apabila agar-agar sudah sejuk dan membeku, potong dan hidangkan.




0 comments:

Post a Comment