Wednesday, 15 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Puding Karamel Lemak
Posted By:
Unknown
on 12:25
BAHAN
(**)1 ½ sudu besar agar-agar serbuk
(**)1 tin susu cair
(**)2 tin santan- mengikut sukatan tin susu cair
(**)1 cawan gula Melaka
(**)1 tin air-mengikut sukatan tin susu cair
(**)Daun pandan
BAHAN KARAMEL
(**)1 cawan gula pasir
CARA MENYEDIAKAN
(**)1. Tahap awal kita sediakan gula hangus dengan memasak satu cawan gula dalam periuk sehingga ia menjadi perang.
(**)2. Kemudian dengan perlahan tuangkan air. Anda kena berhati-hati sebab percikan gula hangus takut terkena tangan.
(**)3. Kemudian masukkan bahan-bahan lain dan biarkan ia mendidih. Tuang dalam bekas.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mohon share TQ
ReplyDelete