Sunday, 12 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Spageti Tuna Arrabiata
Posted By:
Unknown
on 12:14
Resipi:
(**)250g PREGO® Spaghetti, dimasak dan ditos
(**)2 tin/1 jar PREGO® Traditional Pasta Sauce
(**)2 tin tuna, ditos
(**)4 sudu kecil minyak zaitun
(**)6 ulas bawang putih, dihiris
(**)2 cili kering, dihiris
(**)1 lada merah, biji dibuang dan dihiris
(**)100g cendawan, dihiris
(**)Sedikit zaitun, dihiris
(**)Sedikit daun selasih. dihiris (pilihan)
(**)Garam dan lada secukup rasa
Cara-cara menyediakannya:
(**)Tumis bawang putih di dalam minyak zaitun sehingga lembut, tambah lada merah cili kering. Masak selama dua minit.
(**)Tambah sos pasta PREGO® Traditional pasta sauce ke dalam kuali dan kacau.
(**)Campurkan garam dan serbuk lada. Reneh sos selama empat hingga lima minit.
(**)Akhir sekali masukkan hirisan daun selasih (jika mahu). Tuangkan sos di atas spageti untuk menyiapkan hidangan anda.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment