Sunday, 12 June 2016

Filled Under:

Spageti Tuna Arrabiata


Resipi:

(**)250g PREGO® Spaghetti, dimasak dan ditos

(**)2 tin/1 jar PREGO® Traditional Pasta Sauce

(**)2 tin tuna, ditos

(**)4 sudu kecil minyak zaitun

(**)6 ulas bawang putih, dihiris

(**)2 cili kering, dihiris

(**)1 lada merah, biji dibuang dan dihiris

(**)100g cendawan, dihiris

(**)Sedikit zaitun, dihiris

(**)Sedikit daun selasih. dihiris (pilihan)

(**)Garam dan lada secukup rasa


Cara-cara menyediakannya:

(**)Tumis bawang putih di dalam minyak zaitun sehingga lembut, tambah lada merah cili kering. Masak selama dua minit.

(**)Tambah sos pasta PREGO® Traditional pasta sauce ke dalam kuali dan kacau.

(**)Campurkan garam dan serbuk lada. Reneh sos selama empat hingga lima minit.

(**)Akhir sekali masukkan hirisan daun selasih (jika mahu). Tuangkan sos di atas spageti untuk menyiapkan hidangan anda.




0 comments:

Post a Comment