Tuesday, 14 June 2016

Filled Under:

Kek Batik Coklat


Bahan-bahan:

(**)200gm millo

(**)250gm butter/marjerin

(**)3 sudu makan serbuk koko

(**)1 tin kecil susu pekat manis - boleh kurangkan jika tidak mahu terlalu manis

(**)biskut marie secukupnya


Cara-cara menyediakan:

(**)Cairkan marjerin dalam kuali atas api yang kecil. Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit dan kacau sehingga hancur.

(**)Kemudian masukkan serbuk koko. Kacau tanpa henti sehingga halus dan tidak berketul. Setelah pekat ,padamkan api.

(**)Susun biskut marie di dalam loyang (lapik dengan plastik agar mudah dikeluarkan setelah sejuk).

(**)Lapis dengan adunan coklat, susu biskut marie, sendukkan adunan coklat.Ulang langkah ini selapis demi selapis sehingga habis.

(**)Siap dan biarkan semalaman. Potong dan hidangkan.




0 comments:

Post a Comment