Tuesday, 14 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Kek Batik Coklat
Posted By:
Unknown
on 12:56
Bahan-bahan:
(**)200gm millo
(**)250gm butter/marjerin
(**)3 sudu makan serbuk koko
(**)1 tin kecil susu pekat manis - boleh kurangkan jika tidak mahu terlalu manis
(**)biskut marie secukupnya
Cara-cara menyediakan:
(**)Cairkan marjerin dalam kuali atas api yang kecil. Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit dan kacau sehingga hancur.
(**)Kemudian masukkan serbuk koko. Kacau tanpa henti sehingga halus dan tidak berketul. Setelah pekat ,padamkan api.
(**)Susun biskut marie di dalam loyang (lapik dengan plastik agar mudah dikeluarkan setelah sejuk).
(**)Lapis dengan adunan coklat, susu biskut marie, sendukkan adunan coklat.Ulang langkah ini selapis demi selapis sehingga habis.
(**)Siap dan biarkan semalaman. Potong dan hidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment