Sunday 12 June 2016

Filled Under:

Udang Sumbat Berlauk


Udang Sumbat Berlauk


(**)500 gram udang saiz XXL

(**)200 gram tepung gandum

(**)200 gram breadcrumb

(**)3 biji telur gred B


bahan-bahan untuk di kisar kasar


(**)300 gram isi udang

(**)5 batang cili merah

(**)5 batang cili padi

(**)2 labu bawang besar

(**)3 ulas bawang putih

(**)1 batang serai

(**)daun ketumbar di potong kasar

(**)garam dan serbuk perasa secukupnya


cara-caranya :


(**)1. kisar kasar dan gaulkan bahan-bahan diatas

(**)2. belah udang saiz XXL ditengah jangan sampai putus

(**)3. sumbatkan isi/ bahan-bahan yang telah digaul rata kebahagian belahan udang

(**)4. celupkan udang kedalam tepung gandum, diikuti telur dan diakhiri breadcrumb

(**)5. panaskan minyak dan goreng udang tersebut pastikan udang tenggelam didalam minyak

(**)6. setelah udang menjadi wana keemasan udang boleh diangkat dan di hidangkan

(**)7. boleh dimakan begitu sahaja atau bersama sos pilihan masing-masing





0 comments:

Post a Comment