Tuesday, 21 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Pindang Serani
Posted By:
Unknown
on 14:07
Bahan Tumis
(**)Beberapa hiris kunyit hidup
(**)1 labu bawang besar
(**)5 ulas bawang putih
Bahan Lain
(**)Ikan
(**)4 biji tomato-dadu
(**)7 biji belimbing buluh
(**)3 tangkai cili hijau
(**)Beberapa hiris halia
(**)Beberapa hiris lengkuas
(**)Daun kemangi ataupun selasih
(**)Garam dan gula
(**)2 batang serai-ketuk
(**)3 helai daun limau purut
Cara Penyediaan:
(**)1. Panaskan sedikit minyak dalam periuk, dan tumis bahan tumis sehingga naik bau.
(**)2. Tuangkan air, dan masukkan semua bahan kecuali daun kemangi dan ikan. Biarkan kuah mendidih.
(**)3. Setelah mendidih masukkan ikan dan biarkan ikan masak.
(**)4. Akhir sekali masukkan daun kemangi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment