BAHAN-BAHAN:
(**)250g PREGO® Macaroni, dimasak dan ditos
(**)2 tin/1 jar PREGO® Carbonara Mushroom Pasta Sauce
(**)200g daging, dihiris halus
(**)4 sudu kecil minyak zaitun
(**)1 bawang besar,dipotong bentuk dadu
(**)4 ulas bawang putih, dihiris
(**)1 lada merah, dihiris
(**)1 cawan keju Mozzarella
(**)Garam dan lada sulah secukup rasa
CARA-CARA:
(**)1) Tumis daging di dalam minyak zaitun sehingga kelihatan rangup, kemudian masukkan bawang, bawang putih, lada sulah dan teruskan memasak sehingga sayuran tersebut kelihatan layu. Tambah makaroni dan gaulkannya. Pindahkan ke bekas untuk dibakar.
(**)2) Panaskan sos pasta PREGO® Carbonara Mushroom di dalam kuali sehingga panas dan masukkan garam dan lada secukup rasa. Kemudian tuang sos di atas makaroni.
(**)3) Taburkan keju Mozzarella di atas makaroni dan bakarnya pada suhu 180 darjah Celsius selama 15 minit atau sehingga keju itu cair dan bahagian atas hidangan menjadi warna emas keperangan.
0 comments:
Post a Comment