Sunday, 12 June 2016

Filled Under:

Spageti Amatriciana


Resipi:

(**)250g PREGO® Spaghetti, dimasak dan ditos

(**)2 tin/1 jar PREGO® Tomato, Sos Basil & Garlic Pasta

(**)200g daging, dihiris

(**)4 sudu kecil minyak zaitun

(**)6 ulas bawang putih, dihiris

(**)2 bawang merah, dihiris

(**)100g cendawan, dihiris

(**)Sedikit daun selasih. dihiris

(**)Garam dan lada secukup rasa


Cara-cara menyediakannya:

(**)Masak daging di dalam minyak zaitun pada suhu tinggi sehingga kelihatan rangup, tambah bawang merah, bawang putih dan cendawan, dan masak selama dua minit sehingga bau wangi.

(**)Masukkan sos pasta PREGO® Tomato Basil & Garlic ke dalam kuali dan kacau.

(**)Campurkan garam dan serbuk lada. Reneh sos selama empat hingga lima minit.

(**)Akhir sekali masukkan daun selasih dan hidangkan sos di atas spageti yang siap dimasak.





0 comments:

Post a Comment