Saturday, 11 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Resepi Bubur Keladi
Posted By:
Unknown
on 14:56
Bahan-bahan:
(**)1 kg keladi | dipotong dadu dan direbus
(**)500 gram gula merah (kalau x nak manis sangat letak sikit je)
(**)600 ml air atau secukupnya
(**)200 gram cha cha
(**)2 sudu makan sagu
(**)2 liter santan
(**)2 helai daun pandan
(**)Garam secukup rasa
Cara-cara membuat:
(**)1.Panaskan santan bersama dengan air.
(**)2.Masukkan kesemua bahan dan biarkan sehingga mendidih sekali lagi.
(**)3.Akhir sekali,perasakan dengan garam dan sedia untuk dihidang.
(**)P/s : Resepi Bubur Keladi akan jadi lebih sedap jika lebihkan sedikit daun pandan . Selain itu , pastikan anda gunakan santan yang segar supaya dapat mengekalkan rasanya yang pekat dan berlemak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment