Saturday, 11 June 2016

Filled Under:

Resepi Bubur Keladi


Bahan-bahan:
(**)1 kg keladi | dipotong dadu dan direbus
(**)500 gram gula merah (kalau x nak manis sangat letak sikit je)
(**)600 ml air atau secukupnya
(**)200 gram cha cha
(**)2 sudu makan sagu
(**)2 liter santan
(**)2 helai daun pandan
(**)Garam secukup rasa

Cara-cara membuat:
(**)1.Panaskan santan bersama dengan air.
(**)2.Masukkan kesemua bahan dan biarkan sehingga mendidih sekali lagi.
(**)3.Akhir sekali,perasakan dengan garam dan sedia untuk dihidang.

(**)P/s : Resepi Bubur Keladi akan jadi lebih sedap jika lebihkan sedikit daun pandan . Selain itu , pastikan anda gunakan santan yang segar supaya dapat mengekalkan rasanya yang pekat dan berlemak.




0 comments:

Post a Comment