Thursday, 16 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Daging Pandan
Posted By:
Unknown
on 13:08
BAHAN SAMBAL
(**)5 labu bawang besar-hiris
(**)1 sudu besar jintan manis-tumbuk
(**)1 cawan cili kering kisar
(**)6 helai daun pandan-potong 4
(**)5 cm halia-hiris
(**)Minyak
(**)Gula dan garam
BAHAN DAGING
(**)1 kg daging batang pinang
CARA MENYEDIAKAN
(**)1.Rebus daging hingga empuk.
(**)2. Kemudian hiris nipis dan siat-siatkan.
(**)3. Goreng daging separuh garing dan ketepikan.
(**)4. Kemudian dalam kuali tumis bawang besar sehingga kuning.
(**)5.Masukkan bahan-bahan lain dan tumis sehingga pecah minyak.
(**)6.Masukkan daging, gaul sehingga sebati.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment