Tuesday, 21 June 2016
Filled Under:
resepi masakan
Bebola Isi Ayam & Tauhu
Posted By:
Unknown
on 14:04
BAHAN KISAR
(**)200 gm isi ayam
(**)2 biji tauhu
(**)1 sudu kecil lada hitam
(**)Garam
BAHAN A
(**)1 biji telur
(**)1 sudu besar tepung jagung
BAHAN B
(**)Minyak
(**)1 labu bawang besar-cincang
(**)3 biji tomato-kisar
(**)1 cawan sos cili
(**)Gula dan garam
(**)½ biji timun-dadu buang biji
(**)2 cawan air
CARA MENYEDIAKAN
(**)1. Satukan semua bahan kisar dengan bahan A, gaul sebati. Ketepikan.
(**)2. Panaskan kuali, masukkan minyak, tumis bawang cincang sehingga layu.
(**)3. Masukkan sos dan tomato kisar, air, gula dan garam. Biarkan mendidih.
(**)4. Bulatkan bahan doh dan masukkan dalam sos. Biarkan sehingga masak dan kuahnya agak kering. Akhir sekali masukkan timun.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment