Thursday, 26 May 2016
Filled Under:
resepi masakan
Resepi SERI AYU
Posted By:
Unknown
on 11:39
Bahan-bahan
(**)2 biji telur
(**)1 cwn gula
(**)2 cwn tepung gandum
(**)1 cwn santan/susu cair
(**)1 sudu teh ovalette
(**)1 sudu teh perisa pandan(x der pon x per)
(**)pewarna hijau- sukatan ikut suka
(**)kelapa parut + tepung gandum + garam (supaya x berkecai)
Cara-cara
(**)pukul telur dan gula hingga kembang.kemudian masukkan ovallete.
(**)masukkan tepung gandum, santan/susu cair, perisa pandan dan pewarna hijau,
(**)sapukan minyak masak di acuan seri ayu supaya senang dikeluarkan setelah siap nanti dan tidak melekat.
(**)isikan kelapa parut di dalan acuan dan tekan2 supaya mampat.
(**)tuangkan adunan tadi ke dalam acuan.
(**)panaskan pengukus.
(**)kukus selama 10 minit dan sedia utk dihidangkan.selamat mencuba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment