Thursday 26 May 2016

Filled Under:

Resepi SERI AYU


Bahan-bahan

(**)2 biji telur
(**)1 cwn gula
(**)2 cwn tepung gandum
(**)1 cwn santan/susu cair
(**)1 sudu teh ovalette
(**)1 sudu teh perisa pandan(x der pon x per)
(**)pewarna hijau- sukatan ikut suka
(**)kelapa parut + tepung gandum + garam (supaya x berkecai)

Cara-cara

(**)pukul telur dan gula hingga kembang.kemudian masukkan ovallete.

(**)masukkan tepung gandum, santan/susu cair, perisa pandan dan pewarna hijau,

(**)sapukan minyak masak di acuan seri ayu supaya senang dikeluarkan setelah siap nanti dan tidak melekat.

(**)isikan kelapa parut di dalan acuan dan tekan2 supaya mampat.

(**)tuangkan adunan tadi ke dalam acuan.

(**)panaskan pengukus.

(**)kukus selama 10 minit dan sedia utk dihidangkan.selamat mencuba.




0 comments:

Post a Comment