Wednesday 25 May 2016

Filled Under:

Resepi Baked Breakfast Omelette


Bahan-Bahan:

(**)4 biji telur gred A
(**)1/2 cawan susu segar
(**)1/4 cawan cincangan sosej
(**)1 biji tomato – cincang
(**)2 sudu makan parutan keju mozarella
(**)1 sudu makan cincangan daun basil
(**)Garam, serbuk lada hitam dan lada sulah secukupnya
(**)Mentega secukupnya

Cara Memasak:

(**)1. Dalam satu mangkuk, pukul telur bersama susu segar hingga sedikit kembang (jangan pukul berlebihan)

(**)2. Masukkan cincangan tomato, soswj, serbuk lada hitam, garam dan lada sulah secukup rasa. Ketepikan.

(**)3. Sediakan loyang atau bekas pembakar yang telah disapu sedikit mentega di sekelilingnya.

(**)4. Tuang bancuhan telur tadi ke dalam bekas tersebut. Tabur cincangan daun basil dan parutan keju.

(**)5. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 190c-200c selama 15-20 minit atau hingga telur masak. Angkat dan sedia dihidangkan.




0 comments:

Post a Comment