Monday 30 May 2016

Filled Under:

Resepi Breadstick Cheese


Bahan-Bahan:

(**)4 cawan tepung gandum
(**)2 sudu kecil yis
(**)2 cawan air suam
(**)1 sudu kecil gula kastor
(**)2 sudu besar susu tepung
(**)2 sudu kecil garam
(**)3 sudu besar minyak zaitun
(**)Parmesan cheese
(**)Daun parsley (dicincang halus)

Cara Membuat:

(**)1. Campurkan gula dalam air suam, masukkan yis dan biarkan ia berbuih dalam masa 10-15 minit.

(**)2. Satukan tepung, garam, susu dan minyak zaitun dan masukkan air yis yang sudah berbuih kedalam satu bekas dan uli hingga sebati.

(**)3. Selepas diuli, gelek doh leper dan besar segiempat mengikut saiz tray pembakar. Sapukan tray dengan minyak zaitun dan letakkan doh yang telah digelek.

(**)4. Potongkan doh dengan anggaran 1 inci setengah dari hujung ke hujung menggunakan pisau. Tutup dengan plastik wrapper dan perap selama 40 minit.

(**)5. Panaskan oven pada suhu 180c selama 15 miniit. Taburkan parmesan cheese dan daun parsley atau sapukan permukaan doh dengan topping kesukaan anda.

(**)6. Bakar selama 25 minit dan siap untuk dihidangkan. Enak dimakan bersama Sup Cendawan atau sos kegemaran anda.




0 comments:

Post a Comment