Saturday, 28 May 2016

Filled Under:

RESEPI SANDWHIC BISKUT M&M BERINTI AISKRIM


Bahan-bahan:

(**)1 cawan penuh gula perang
(**)1/2 cawan gula biasa
(**)10 sudu besar mentega, cair dan disejukkan
(**)2 biji telur
(**)1 sudu besar vanila
(**)2 cawan tepung
(**)3/4 sudu teh baking soda
(**)1/2 sudu teh garam
(**)1 cawan M&M
(**)Aiskrim pelbagai perisa, ikut suka anda
(**)Candy ataupun coklat untuk ditabur

Cara membuatnya:

(**)1. Laraskan rak ketuhar kepada kedudukan tengah (sama ada di atas atau bawah). Panaskan ketuhar kepada 350°F. Diletakkan dengan kertas minyak.

(**)2. Dalam mangkuk besar, gaul gula merah dan gula biasa. Pukul mentega cair sehingga sebati. Tambah telur dan vanila, pukul sehingga sebati.

(**)3. Tambah tepung, baking soda dan garam. Dengan menggunakan spatula getah, adun kesemuanya, masukkan M&M ke dalamnya.

(**)4. Drop 2 sudu besar adunan biskut 2 inci di atas kertas minyak. Bakar kira-kira 15 minit.

(**)5. Untuk membuat sandwhic biskut, letakkan aiskrim antara dua kepingan biskut. Taburkan segala candy atau coklat yang anda suka.




0 comments:

Post a Comment