Sunday, 29 May 2016

Filled Under:

Resepi Rocky Road Chocolate Bark


BAHAN :

(**)16 auns susu berkualiti baik atau semisweet coklat , dicincang halus
(**)1 cawan marshmallow kecil
(**)1 cawan walnut cincang kasar

ARAHAN :

(**)1. Jalur loyang dengan kertas roti , ketepikan .

(**)2. Cairkan coklat di atas double boiler ( atau dalam selang 30 saat di microwave kuasa 50 % , kacau selepas masing - masing ) . Setelah coklat cair , angkat dan ketepikan selama beberapa minit untuk menyejukkan sedikit , kacau sekali-sekala . Tambah marshmallow dan walnut dan kacau untuk menggabungkan .

(**)3. Menyebarkan campuran coklat ke dalam periuk disiapkan pada lapisan bahkan , meliputi sekitar ruang 7x7 inci . Ini tidak harus menjadi sempurna , tapi itu pedoman yang baik .

(**)4. Sejukkan selama sekurang-kurangnya 30 minit , atau sehingga set .

(**)5. Menggunakan pisau tajam , memotong kulit menjadi potongan - potongan . Menyimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti ais .

(**)Nota : Saya cadangkan Ghiradelli atau Lindt coklat .




0 comments:

Post a Comment