Friday 27 May 2016

Filled Under:

Resepi Sardin Kasturi


Bahan:

(**)1 Tin Sardin
(**)1-2 Biji Bawang Besar (dihiris bulat-bulat)
(**)Cili Api (secukup rasa)
(**)8-10 Biji Limau Kasturi
(**)Kicap lemak manis

Arahan:

(**)Goreng bawang dan cili sehingga naik bau.
(**)Tuangkan sardin berserta sos tomatonya sekali.
(**)Perahkan limau untuk dapatkan jus asamnya.
(**)Jika anda suka, anda boleh hancurkan sedikit isi ikan sardin.
(**)Taburkan garam sesedap rasa. Curahkan sedikit kicap lemak manis.
(**)Jika anda mahukan lebih sensasi rasa masam, boleh campurkan beberapa potong tomato.


(**)Nota: Limau kasturi digunakan untuk mengurangkan hanyir ikan sardin tersebut. Jika dapat menikmati masakan sardin asas ini dengan telur dadar memang menjilat jari habis!




0 comments:

Post a Comment