Saturday, 28 May 2016

Filled Under:

Resepi Pai Peanut Butter & Jelly


Bahan-Bahan:

(**)1 paket cream cheese (8 auns), dilembutkan
(**)1/2 cawan gula aising
(**)1/3 cawan mentega kacang
(**)Biskut Digestive, dihancurkan
(**)1/2 cawan perasa strawberi
(**)2 cawan krim putar
(**)Kerak Pai (boleh dibeli di kedai pastri mahupun pasaraya terkemuka di bahagian makanan sejuk beku)

Cara:

(**)Dalam mangkuk besar, pukul cream cheese, gula dan mentega kacang sehingga sebati dan ringan.
(**)Senduk campuran yang telah dipukul tadi ke dalam kerak pai segera yang dibeli dari kedai pastri.
(**)Curahkan perasa strawberri diatas campuran cream cheese sebelum anda lapiskannya dengan krim putar.
(**)Tutup dengan platik makanan dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 4 jam atau semalaman. *Hidangan ini cukup untuk 8 orang




0 comments:

Post a Comment