Thursday, 26 May 2016
Filled Under:
resepi masakan
Resepi Bingka Roti Pandan
Posted By:
Unknown
on 11:36
Bahan-bahan
(**)8" loyang (bulat atau empat persegi) sapukan sekeliling dan base loyang Panaskan oven to 180deg celcius.
(**)12 keping roti
(**)200 ml santan pekat
(**)400ml air
(**)4 telur
(**)1 cawan gula castor
(**)1 sudu teh garam
(**)1 sudu teh pandan paste
(**)pewarna hijau jika suka
(**)2 sudu makan custard powder
(**)2 sudu makan butter (cairkan)
Cara-cara
(**)semua bahan bahan di blender sampai sebati
(**)letak kan dalam loyang dan tabur sesame seeds.
(**)bakar di oven lebih kurang 50min to 1hr till hingga permukaan atas nampak keperangan sikit.
(**)Bingka nie akan naik bika di bakar dan surut bila dah di sejuk kan.
(**)Sejuk kan bingka tadi, baru di potong.. Selamat Mencuba
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment