Thursday 26 May 2016

Filled Under:

Resepi Bingka Roti Pandan


Bahan-bahan

(**)8" loyang (bulat atau empat persegi) sapukan sekeliling dan base loyang Panaskan oven to 180deg celcius.
(**)12 keping roti
(**)200 ml santan pekat
(**)400ml air
(**)4 telur
(**)1 cawan gula castor
(**)1 sudu teh garam
(**)1 sudu teh pandan paste
(**)pewarna hijau jika suka
(**)2 sudu makan custard powder
(**)2 sudu makan butter (cairkan)


Cara-cara

(**)semua bahan bahan di blender sampai sebati

(**)letak kan dalam loyang dan tabur sesame seeds.

(**)bakar di oven lebih kurang 50min to 1hr till hingga permukaan atas nampak keperangan sikit.

(**)Bingka nie akan naik bika di bakar dan surut bila dah di sejuk kan.

(**)Sejuk kan bingka tadi, baru di potong.. Selamat Mencuba




0 comments:

Post a Comment