Wednesday, 25 May 2016
Filled Under:
resepi masakan
Resepi Kuih Bengkang Tepung Beras
Posted By:
Unknown
on 11:33
Bahan-Bahan:
(**)2 cawan tepung beras
(**)1 cawan gula pasir
(**)1 sudu teh garam
(**)6 cawan santan
(**)1 helai daun pandan
Cara Membuat:
(**)1. Kisar kesemua bahan kecuali daun pandan sehingga sebati.
(**)2. Masukkan daun pandan dan masak sambil dikacau atas api yang sederhana hingga naik wap. Tutup api dan kacau hingga kental.
(**)3. Sapu rata loyang dengan minyak. Angkat daun pandan dan tuang adunan dalam loyang.
(**)4. Masukkan ke dalam oven dan bakar pada suhu 180 (degree celsius) selama 1 jam 30 min atau sehingga masak.
(**)5. Sejukkan terlebih dahulu dan barulah dipotong. Sedia utk dihidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment